Fødsel og navngivning

Føder du på hospital, sørger jordemoderen for at informere os om fødslen.

Føder du hjemme, skal fødslen anmeldes på kirkekontoret inden 14 dage fra fødslen, også selvom du ikke er medlem af folkekirken.

Er I gift, skal I blot sørge for, at barnet har fået navn inden 6 måneder fra fødslen. Det kan ske ved navngivning eller dåb.

Navngivning skal fra den 1. december 2013 indberettes digitalt ved brug af Nem ID. Det foregår på siden borger.dk.

Er I ikke gift kan registring af barnets far ved udfyldelse af en omsorgs- og ansvarserklæring. Det indebærer, at I får fællesforældremyndighed. En omsorgs- og ansvarserklæring skal udfyldes inden der er gået 14 dage fra fødslen. Fra den 1. december 2013 skal indlevering af omsorgs- og ansvarserklæring ske digitalt vha. Nem ID på borger.dk.

Ønskes ikke fælles forældremyndighed, kan I enten henvende jer til kirkekontoret, eller direkte til Statsforvaltningen, Store Torv 10, 6200 Aabenraa.

Hvis forældrene ikke er født i Danmark, kan der kun udstedes en attest på barnet, når forældrenes opholdstilladelse eller fødsels- og navneattest, evt. oversat til dansk eller engelsk, er fremvist på kirkekontoret.