Folkekirken som minoritet

"Folkekirken som minoritet" er et samarbejde imellem Folkekirkens Migrantsamarbejde og Folkekirke & Religionsmøde. 

Projektets hovedspørgsmål er: Hvordan er man sognekirke i et lokalsamfund, hvor folkekirken er én minoritet blandt andre minoriteter? Hvilke erfaringer findes for samarbejde mellem kommune og folkekirke? Hvordan er forskellige religioner og livssyn i spil i hverdagen? Og hvad forventer minoriteter sig af folkekirken? Med andre ord, hvad det vil sige at være folkets kirke?

Tingbjerg Kirke indgår sammen med flere andre kirker i projektet. Læs og se mere herunder.

Artikel

Birgitte Schepelern Johansen har også skrevet artiklen "Én kæmpe og mangfoldige lilleputter. Positioneringsmuligheder som religiøs minoritet i Danmark", udgivet af Folkekirke & Religionsmøde i 2020. Læs artiklen her >

Videoer af oplæg

Tingbjerg Kirke & Diakoniens Hus bidrager med nuancer til "Folkekirken som minoritet". Se de følgende klip fra Webinar #1 og Samtaledagen om folkekirken som minoritet.

Webinar #1: Folkekirken som minoritet

Se med på Webinar #1 "Folkekirken som minoritet", som tager udgangspunkt i Tingbjerg Kirke. Mette Basbøll, Maja Rüegger og Janni Nielsen fortæller om Tingbjerg Kirke og Diakoniens Hus fra 3:20-36:00 minutter inde i klippet.


Oplæg v. lektor Birgitte Schepelern Johansen

Se oplæg fra Samtaledagen i Tingbjerg Kirke, hvor lektor Birgitte Schepelern Johansen fortæller om, hvad der er kendetegnende ved at leve som minoritet. Oplægget blev holdt til samtaledagen i Tingbjerg Kirke.

Kirker i Gellerup, Svendborg, Ishøj, Herlev-Gladsaxe og Esbjerg er også en del af projektet, og du kan se flere webinarer med dem her >